Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lassomästare fångade in nya entusiaster

Det var gott om skratt och glada miner i Laxå ridklubbs ridhus i Ågrena på lördagen.

Annons
Lurade mästaren. Nils- Erik Haglund från Nora var den ende som lyckades fånga mästaren Tommy Arvidsson vid lördagens kurs i ropeing. Foto: Göran Kempe

Åtta deltagare med intresse för westernridning hade då hörsammat en inbjudan om att få en dagslektion i ropeing av sexfaldige svenske mästaren Tommy Arvidsson.

Nils-Erik Haglund från Nora verkade vara en deltagare som njöt i fulla drag att få lära sig nya grepp inom westernridningen. Trots att han inte provat på ropeing tidigare visade han på bra handlag med lasson.

– Ja, jag lyckades ju fånga Tommy en gång, myste han.

Det var han ensam om att lyckas med – däremot lyckades Tommy Arvidsson med att både snara deltagare och fånga deras intresse för ropeing.

För arrangemanget stod länets enda klubb för westernridning – Flatland Western Riders från Odensbacken – som hyrt in sig i ridhuset.

Innan det var dags att ge sig i kast med träkalven från hästryggen lärde Arvidsson ut både lassoteknik och hur kalvens tre träben ska bindas ihop på bästa sätt.

– Tänk på att den av er som gör minst misstag blir den som vinner, var Arvidssons visdomsråd.

Just det här med att binda ihop kalvben visade sig avbytaren Malin Levin från Hasselfors vara en hejare på.

Hennes 6,1 sekunder möttes av applåder av kurskamraterna.

Redo för ropeing. Elisabeth Brandin i arrangerande Flatland Western Riders lyssnar på lassomästaren Tommy Arvidssons goda råd.

Mer läsning

Annons