Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxå bios bidrag kräver motprestation 

Laxås biografförening får 300 000 kronor av Svenska filminstitutet för att utveckla bion i Bergfästet. Men pengarna kommer inte utan en motprestation.

Annons

I slutet av mars stod det klart att Laxå bio får ett bidrag från Svenska filminstitutet på 300 000 kronor. Pengarna är tänkta att gå till utvecklingen av bion i Bergfästet, men för att föreningen ska få några pengar alls krävs en motprestation.

– Vi har fått möjligheten till pengarna, och det fungerar så att filmistitutet ställer upp med hälften om vi investerar den andra halvan, säger Andreas Jinnestrand som är engagerad i biografföreningen.

Pengarna är tänkta att gå till en egen ny digital projektor. Den som används i dag hyrs bara, och målet har från början varit att investera i en egen.

– En projektor är första prioriteringen.

Det har redan investerats i en del annat till biografen. Bland annat har man köpt in värmeskåp och kyl till kiosken, dragit in internet och liknande.

Nu håller föreningen på att ta in offerter från olika företag, för att kunna jämföra kostnader för den nya projektorn.

– Tanken är att vi till sommaren ska ha jagat ihop de pengar vi behöver för att kunna skaffa projektorn, och när den är installerad och klar får vi pengar tillbaka från filminstitutet.

Alexander Lindhe

[email protected]

019-15 50 00

Mer läsning

Annons