Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxå får egen naturskyddsförening

Laxå ska få en egen avdelning av Naturskyddsföreningen. Den drivs via en interimstyrelse, fram till att ett konstituerande årsmöte kan hållas nästa år.

Annons

Tidigare har aktiviteter i Laxå skett inom Askersunds Naturskyddsförenings regi. Gott om aktiva finns på båda orter.

Askersunds förening var en av dem som ökade mest förra året, mycket tack vare många nya Laxåbor som medlemmar.

– Men nu vill vi bli ännu mer lokala och därför blir Laxå en egen fristående förening, säger David Tverling, naturguide och engagerad i arrangerandet av träffar.

– Vi måste vänta till nästa år innan vi kan ha ett konstituerande årsmöte. Så under det här året finns en interimstyrelse.

I styrelsen finns en bredd av personer med intresse för allt från skogsskydd, miljöarbete och att bedriva politisk påverkan.

David Tverling tror därför på ett brett utbud även bland aktiviteterna under året.

– Vi skulle vilja starta ett Natursnokarna för barn. Och så har vi talat om ett tema kring vatten ur olika aspekter. Vi tar vattnet för givet, men det finns många miljöaspekter att ta upp där.

David Tverling menar att just vatten är extra intressant i Laxå, som ligger på en vattendelare. Det lär finnas en plats i Tivedsskogen där vattnet rinner åt inte mindre än tre olika håll: Norra och södra Östersjön samt Kattegatt. Det planeras för en utflykt dit under året.

Mer läsning

Annons