Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxå inför föräldrastöd

I höst kommer Laxå kommun börja erbjuda kommuninvånarna föräldrastöd.
– Vi hoppas att föräldrar är intresserade och vill vara med, säger Margaretha Zetterlund, verksamhetschef inom barn- och utbildningsenheten.

Annons

För ett par år sedan höll socialstyrelsen i ett nationellt projekt som erbjöd föräldrar stöd i sin föräldraroll. Örebro län sökte pengar för att delta i projektet men blev inte utvalt. Men eftersom Laxå kommun anser att det är viktigt att stödja kommunens föräldrar har kommunen beslutat att ändå införa ett föräldrastöd.

– Vi är flera kommuner som jobbar vidare med det här på olika sätt. I Laxå har vi inga pengar att satsa så vi får göra detta inom befintliga ramar, säger Margaretha Zetterlund, verksamhetschef inom barn- och utbildningsenheten.

Föräldrastödet är inte ett riktat stöd till de föräldrar och barn som har problem. Utan är tänkt som ett stöd i föräldrarollen till alla föräldrar, berättar Margaretha Zetterlund.

– Alla behöver prata om barn och barnens uppväxt.

Laxås föräldrastöd kommer att erbjudas alla föräldrar med barn i åldrarna tre till 16 år. Stödet kommer bland annat vara i form av temalagda föräldramöten, föreläsningar och studiecirklar. Studiecirklarna kommer att genomföras av kommunens studieförbund och startar till hösten. Det kommer att anordnas fem olika cirklar beroende på barnens ålder.

Under vårterminen kommer kommunens barnföräldrar att informeras om föräldrastödet på föräldrarmöten och i form av utskick.

Mer läsning

Annons