Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxå vann kampen

Ömsom regn, ömsom sol och så regn igen. Så var väderläget i Laxå i går eftermiddag när Laxåborna tvålade dit Nora i Radio Örebros Sommarkampen. Vem brydde sig om vädret då?

Annons
Danny Stafström och Monica Holler tog full pott i frågetävlingen. Imponerande tyckte producenten Cecilia Lönn Elgstrand och programledaren Kalle Selander.

När fredagsförmiddagen såg som blötast, tråkigast och väldigt grå ut så bådade det inte gott för Radio Örebros sommarjippo på torget i Laxå. Men när etervågorna på eftermiddagen rullade ut i radioapparaterna i slott och koja då sken solen.

– I Laxå skiner alltid solen, blev programledaren Kalle Selanders inledningsord.

Men säg den glädje som blir beständig. Regnet slog till igen med blåst, skyfall och åskmuller, men i Laxå tappar inte folk tålamodet för det:

– Så här ska det vara. Ett sommarprogram i en sommarstad kan bestå av sol eller regn. Det här är ju ultimat, att Laxå bjuder på både sol och regn i eftermiddag, menade Danny Stafström.

Guldmedaljör var med i kampen

Underhållaren och showartisten Stafström var tillsammans med stjärncyklisten, och nyblivne SM-guldmedaljören, Monica Holler inbjudna som Laxås förkämpar i den prestigefyllda Sommarkampen. Den tävlingen ingår i Radio Örebros turné runt om i sommarlänet.

En av uppgifterna gick ut på att de båda fick svara på frågor både om musik och Laxå. Danny och Monica gnuggade geniknölarna på bästa sätt och sopade hem full pott med sina svar. Laxåborna var även riktigt på tårna med att komma till torget och visa upp solglasögon och andra sommarattribut som resulterade i poäng.

– Nu har Laxå slagit Nora, konstaterade Kalle Selander och producenten Cecilia Lönn-Elgstrand dryga timmen innan sändningen skulle avslutas.

Den något skämtsamma frågan till Monica Holler blev givetvis vilken seger hon rankade högst. SM-guldet eller Laxåvinsten i radions sommarkampen:

Cykelguldet snäppet bättre

– Det var svårt. Men jag får nog ändå säga cykelguldet, men den här var inte långt efter, svarade den ödmjuka tjejen med ett glatt leende.

Vädret ställde också till det för teknikerna när man drabbades av ett sändningsavbrott.

– Det är sånt här som gör det spännande att sända direkt, påpekade Selander och snart rullade allt igång igen och Laxåborna kunde vandra hemåt med en ny seger i bagaget.

Mer läsning

Annons