Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxå vatten får utökat borgensåtagande för lån

Kommunfullmäktige har bestämt att det kommunala bolaget Laxå vatten ska få upp till 20 miljoner kronor istället för tidigare 15 miljoner kronor från Kommuninvest.

Annons

Vattentornet i Laxå ska få yttre renovering. Till det och diverse andra investeringar behöver Laxå vatten låna lite mer pengar från Kommuninvest.

Frågan behandlades av kommunfullmäktige i onsdags.

- Laxå Vatten har sedan 2002 investerat i flera saker, och hela tiden för egna pengar. Men nu börjar likviditeten att tryta och nya investeringar kommer att behövas under 2017. Till det behövs mer lån, berättade Bo Rudolfsson (KD), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunfullmäktige biföll begäran om utökat borgensåtagande för lån i Kommuninvest, från dagens 15 miljoner kronor, till 20 miljoner kronor. Det innebär att kommunen går i borgen för lånet.

Några av de investeringar som är på gång för 2017 är VA-arbeten vid asfalteringen av Nygatan i Hasselfors, ombyggnationer av dammar i kommunal regi så att de ska bli självreglerande, och att ett nytt konferensrum ska byggas. Framöver ska bland annat den nedlagda deponin vid Mosjön sluttäckas och vattentornet få en yttre renovering.

Mer läsning

Annons