Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxåhem går hem

Hyresgästerna ger kommunala Laxåhem gott betyg. Fastighetsbolaget hamnar på andra plats i jämförelse med andra kommunala fastighetsbolag i Örebro län.

Annons
Över medel. Hyresgästerna ger kommunala Laxåhem en

Hyresgästerna har gett betyg på en skala från ett till fem inom en rad områden som rör boendet. I snitt får Laxåhem en ”fyra” av sina hyresgäster.

Förbättra miljön

– Vi är glada att vi fått det bästa betyget från våra hyresgäster när det gäller skötseln och bemötandet vid nyinflyttning. Däremot måste vi förbättra tillgängligheten och den yttre miljön för en del av våra fastigheter samt informationen om vårt företag, säger Sören Skårsjö, vd Laxåhem.

Bolaget får även högt betyg när det gäller trygghet. Hyresgästerna upplever att de trivs i sin lägenhet och området de bor i. Inom rubriken trygghet ryms även att hyresgästen inte blivit utsatt för inbrott eller stöld under det senaste året, enligt enkäten som genomförts av ett privat företag.

Nio bolag ingår i enkäten

Det är nio kommunala fastighetsbolag som deltagit i enkätundersökningen, bland annat Lekebergsbostäder, Kumla Bostäder och Hallsbergs bostadsstiftelse.

Samtliga bolag hamnar runt en ”fyra” i betyg. Norabostäder och Laxåhem som etta respektive tvåa med 4,1 i snitt och sist Hallsberg med 3,8, enligt sammanfattningen av boendeundersökningen.

Hyresgästföreningen har tidigare genomfört liknande enkätundersökningar bland sina medlemmar och även där får de kommunala bostadsbolagen generellt bra omdömen.

Mer läsning

Annons