Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekplats vid skola ska rustas upp

Lekplatsen vid Hasselfors skola ska iordningställas och färdigställas.

Annons

Hasselfors byalag skrev i början av april ett brev till Laxå kommun och till barn- och utbildningsnämnden. Brevet handlar om att lekplatsen vid Hasselfors skola bör monteras upp.

Byalaget skriver att när eleverna i Hasselfors skola flyttades till Laxå så monterades lekutrustningen på skolgården ned. Detta vill Hasselfors byalag ska monteras upp igen så att barnen i Hasselfors kan använda lekplatsen.

En förälder skrev också till Laxå kommun och påpekade att lekplatserna i Hasselfors behöver rustas upp.

Det informerades om de två skrivelserna på barn- och utbildningsnämndens möte i måndags och kommunchefen Harry Lundins svar till skribenterna godkändes.

Harry Lundin skriver i svaret att det i dagsläget finns fem lekplatser i Hasselfors. En av lekplatserna tillhör förskolan. Två av dem ägs och förvaltas av Laxåhem. Laxå kommun äger lekplatsen vid skolan och vid Nygatan. Enligt Harry Lundins svar ska lekplatsen vid Nygatan tas bort och kommunen kommer att satsa på lekplatsen vid Hasselfors skola.

”Eftersom det kommer att ske en ombyggnation av skolan kommer lekplatsen att iordningsställas temporärt till byggstarten i september. Under byggperioden kan lekplatsen behöva stängas under perioder. Därefter färdigställs lekplatsen.”

Mer läsning

Annons