Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luciakören repar för fullt inför uppdraget

Nu är det dags att fira Lucia i Laxå. Kören tränar för fullt och årets lucia heter Linnea Larsson.

Annons
Kören repar. Årets luciakör i Laxå repeterar inför nästa veckas framträdanden. Det sker under ledning av fritidssamordnare Linda Marie Blanknert och kantor Jan Kenneth Rönning.Foto; Katarina Hanslep

Luciakören repar Lennonlåten ”Happy Xmas – War is over” och julfriden infinner sig i musiksalen. Till ackompanjemang av kantor Jan Kenneth Rönning från Ramundeboda församling tränas luciasångerna in.

Årets lucia heter Linnea Larsson och går i 9B. Hon ser fram emot uppdraget.

– Jag har aldrig varit lucia förut, så det ska bli kul.

Till vardags sysslar hon mycket med musik och har tidigare tagit sånglektioner. Hon ska bland annat bjuda på solosång, en vers ur ”Himlen i min famn”.

Luciafirandet i Laxå är ett samarbete mellan skolan, kommunen och församlingen. Samma elever som är med i det kommunala luciafirandet, kommer att lussa på Centralskolan, tillsammans med skolans kör.

Fredag den 12 december börjar firandet. Då ska luciakören lussa på äldreboenden. På kvällen klockan 18 blir det luciakröning i Ramundeboda kyrka. Dit är allmänheten välkommen.

På söndag blir det luciafirande i Hasselfors, först på äldreboendet Edegården och därefter i Hasselfors kyrka klockan 14, också det öppet för allmänheten. På söndag den 14 december klockan 17 hålls också en ceremoni i Laxå centrum, där lucia medverkar.

lucia. Årets lucia i Laxå heter Linnea Larsson och går i 9B.

Mer läsning

Annons