Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad andraupplaga av Tivedscupen

40 lag och hundratals funktionärer. Tivedscupen kräver mycket ideellt arbete för Laxå IF.

Annons
Laxå IF F. 96 i B-slutspel mot Enskede.

Slitsam men roligt är nog en sammanfattning på det arrangörsskap som Laxå IF upplevt när det gäller Tivedscupen från fredag kväll till söndag kväll för ungdomar mellan 14 och 15 år. Röfors IF och Finnerödja IF har hjälpt till en hel del och det spelades matcher även på deras hemmaplaner förutom på Ramundervallen i Laxå.

– Det har varit 800 deltagare och totala antalet funktionärer är cirka 200 till 250. Roligt är också att både Hammarby och Djurgården är här, säger Åsa Löfvenhaft från kärnan i arrangörsstaben.

Tillsammans med Pernilla Johansson och Daniel Johansson har hon dragit det tyngsta lasset under cupen med organisation och inkvartering av de lag som kom långväga ifrån. Lagen har sovit över på Kanalskolan och Centralskolan där även maten har serverats.

– På lördagskvällen var det ett stort disko i Esabhallen med över 500 deltagare, säger Åsa Löfvenhaft.

Från länet deltog lag från Hallsberg, Kumla, Degerfors, Karlskoga och Örebro.

Laxå IF deltog med tre lag varav flickor -96 vann semifinalen i B-slutspelet på söndagen mot Enskede på straffläggning efter 1-1 vid full tid. De kom till slut tvåa i B-slutspelet. BK Forward vann P 95 finalen mot FBK Karlstad på straffar med 5-4. Det stod 2-2 efter ordinarie speltid. I finalen vann Hammarby över IFK Kumla.

I skrivande stund spelade P 96 Hammarby IK mot Bråtens IK från Karlskoga final.

Mer läsning

Annons