Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad invigning av Bodarne pastorat

Många hade kommit till klosterplatsen denna speciella dag, då ett helt nytt pastorat invigdes.

Annons
Nattvard. Det var många som hade kommit för att delta vid invigningen av Bodarne pastorat vid klosterplatsen. Mässans nattvard genomfördes förstås även den utomhus. Foto: Veronica Svensson

Finnerödja. Det var lite kyligt vid Borasjön vid lunchtid på söndagen, då festmässan skulle hållas. Ett tält hade satts upp som skydd för snöfallet. Men kylan glömdes snart bort när gudstjänsten inleddes med fackeltåg.

Från norr anlände Ramundeboda och Skagershults församling, från söder kom Finnerödja-Tiveds församling och Bodarnekören anslöt i ett led mitt emellan. Biskoparna Hans-Erik Nordin från Strängnäs stift och Åke Bonnier från Skara stift anlände med häst och släde.

– Det här är en symbol för de fyra kyrkor som ingår i pastoratet. Det vilar också på fyra ben, som symboliserar gudstjänst, mission, diakoni och undervisning, inledde Bo Larsson, när symbolen sammanfogades.

Fyra sidor av trä, med vackert avbildade kyrkor på, kröntes med ett kors av biskoparna.

– Det här är en unik gudstjänst, vi får vara med om historiens vingslag, sa Bo Larsson.

Gudstjänsten fortsatte med bland annat predikan, körsång, nattvard och textläsning, och efteråt bjöds alla på värmande sopplunch. Allt utomhus förstås.

– Det här är något speciellt, något utöver det vanliga, och då ville jag vara med. Det har varit mycket fint, säger Solveig Widstrand från Ramundeboda församling.

Läs mer i måndagens NA.

Symbol. Invigningstalaren Bo Larsson och biskoparna Hans-Erik Nordin och Åke Bonnier vid symbolen för pastoratets fyra kyrkor.

Mer läsning

Annons