Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majoritetens förslag dröjer

Hur ser Laxå kommuns skolorganisation ut framöver? Innan sommaren ska majoritetens sparförslag vara klart.
– Det är sedan upp till BUN att bedöma hur snabbt detta kan genomföras, säger Tommy Holmqvist (S).

Annons

I gårdagens NA presenterades delar av oppositionspartiernas sparförslag för att få barn- och utbildningsnämndens budet i balans. Även majoriteten jobbar med frågan och hoppas ta fram ett sparförslag så fort som möjligt.

– Innan sommaren ska vi ha ett sparförslag klart, säger Tommy Holmqvist (S).

Både majoriteten och oppositionen anser att frågan om skolorganisationen måste lösas snarast. Men majoriteten vill vänta in utredningar över de tjänstemannaförslag som finns samt titta på partiernas egna förslag.

Ett av tjänstemännens förslag är att bygga om och renovera Kanalskolan och därefter flytta förskolan Linnéan till skolbyggnaden. Så fort tjälen går ur marken kommer Laxå kommunfastigheter att undersöka hur Kanalskolans dränering mår och vilka åtgärder som eventuellt måste göras, berättar Tommy Holmqvist. Utredningen kommer att ge en bild av Kanalskolans skick och vad en renovering och ombyggnation skulle kosta. Först därefter vill majoriteten ta ställning till Kanalskolans framtid, berättar Holmqvist.

– Jag hoppas att svaret kommer inom en månad.

Om en förändring ska ske inom kommunens skolorganisation redan till hösten måste politikerna fatta snabba beslut. Barn- och utbildningsnämnden har bara två nämndemöten kvar innan sommaren.

– Jag har svårt att tänka mig att man kan hasta på detta, säger Tommy Holmqvist.

Mer läsning

Annons