Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målet är 5 700 invånare år 2035

Nya bostäder, fler verksamheter och minst 5 700 invånare år 2035. Den nya översiktsplanen för Laxå kommun visar hur Laxå ska utvecklas de närmaste 20 åren.

Annons

Ledamöterna i kommunfullmäktige beslutade tidigare i veckan att anta en ny översiktsplan för Laxå kommun. Planen visar hur Laxå kommun ska utvecklas till år 2035.

I förordet till översiktsplanen skriver Bo Rudolfsson (KD) kommunstyrelsens ordförande, att Laxå kommun ska vara attraktiv att bo i. Kommunen ska kunna erbjuda bra utbildning och omsorg, olika typer av boende samt att locka till sig nya invånare och turister. Kommunen planerar för en befolkningstillväxt på tio personer per år. Målet är att kommunen år 2035 ska ha minst 5 700 invånare och att invånarantalet ska fortsätta att  öka.

I planen står det att Laxå tätort ska kompletteras med bostäder centralt. Det ska även ske en utveckling av Laxå-terminalen.

I Finnerödja ska det bli en ny väg till industriområdet, för att minska trafiken inne i samhället.

I Hasselfors vill kommunen utveckla orten genom att förlänga orten åt sydväst och norr ut.

I Röfors och Tived vill kommunen att det ska bli byggnation och fler verksamheter.

På kommunfullmäktigemötet blev det en kort debatt. Bo Rudolfsson (KD) yrkade på ett bifall till att anta översiktsplanen.

Klas-Göran Vilgren från Vänsterpartiet sade att han inte hade något att invända mot översiktsplanen, men att han hade ett yrkande om att kommunens vindbruksplan bör revideras. Christer Johansson från Socialdemokraterna höll med.

Ledamöterna beslutade att anta översiktsplanen och att en revidering av vindbruksplanen ska inledas.

Mer läsning

Annons