Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man hotade familj med skjutvapen

UPPDATERAD. En större polisinsats pågick i Laxå tidigt på tisdagsmorgonen. En man hotade en familj med ett handeldvapen.

Annons

Polisen rubricerar händelsen som grovt olaga hot. Redan vid 3-tiden på natten ska hoten mot familjen ha börjat, och en polispatrull skickades till platsen. Det finns i nuläget knapphändiga uppgifter kring vad det är som har hänt. Mannen ska ha hotat familjen med ett handeldvapen. När polisen kom till platsen ska mannen ha försökt att fly till fots, men han greps kort därefter.

Efter beslut av åklagare frigavs mannen under morgonen. Han är dock fortsatt misstänkt för brott. Mannen har gjort vissa medgivanden. Han medger omständigheterna i stort, men inte att han skulle ha hotat någon.

En husrannsakan har gjorts i mannens bostad, och utredningen av händelsen fortsätter under veckan. Ärendet lämnades under tisdagen över till närpolisen i Hallsberg.

– Förhör har hållits med mannen under dagen, men jag har inte hunnit sätta mig in i vad som framkommit där. Fler förhör kommer att hållas under veckan, säger Karin Eldblom, förundersökningsledare vid polisen i Hallsberg.

Vet du mer? Har du bilder? Skicka SMS/MMS till 72019 eller mejla [email protected]

Mer läsning

Annons