Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Månadens nyhetsbild: "Trodde det var en övning"

Laxåbon var ute på löprunda när han hamnade mitt i ett stort huliganbråk. Det slutade med att han tog månadens bästa nyhetsbild och fick 3000 kronor i belöning.

Annons

Mannen, som vill vara anonym, var ute på sin vanliga löprunda vid lunchtid på lördagen den 23 november. På väg genom ett öde industriområde fick han plötsligt syn på ett hundratal män i en stor klunga.

– Jag trodde först det var någon slags övning. De stod och tryckte mot varandra, hälften röd- och hälften svartklädda. Runt om stod det personer som hejade på och filmade, berättar mannen.

– Efter en stund splittrades klungan upp och de började slåss man mot man.

Det låter som en obehaglig upplevelse?

– Ja, det kändes otäckt. Först såg det mest ut som en prestigegrej, de bara och försökte trycka tillbaka varandra. Sedan såg jag att det låg folk på marken som var ordentligt skadade. De var blodiga, vissa var inte fullt kontaktbara och någon hade så ont att han spydde av smärtan. Men jag var aldrig rädd för min egen skull, de var fokuserade på varandra.

Försvann snabbt

Mannen oroade sig för de skadade och larmade efter ambulans och polis. Men slagskämparna avböjde bestämt all hjälp, lastade snabbt in i sina bilar och försvann från platsen. Innan dess han dock mannen ta bilden som senare syntes på na.se.

– Bilden togs just när de började skingras. Otroligt nog stod en del ur lagen och snackade efteråt.

Julklappspengar

När mannen kom hem berättade han vad som hänt för sin fru. Hon visade nyhetsartikeln på na.se och då skickade han in sin bild. Den valdes senare ut till månadens bästa och nu belönas mannen med 3000 kronor.

– Oj, det var kul! Pengarna får gå till familjen och julklappar.

Så tipsar du NA

Har du en nyhetsbild till NA?

SMS/MMS: 72019

Mejl: [email protected] eller [email protected]

Mer läsning

Annons