Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många deltog i städdagen

Igår städades det för fullt i Laxå kommun. Klockan nio på morgonen var det samling och sedan var det bara att sätta igång med krattor, räfsor och säckar.

Annons
Ivan Persson, ordförande i Hasselfors byalag, var redo att lägga ny jord till blommorna.

I Hasselfors dök cirka 25 personer upp när byalagets ordförande Ivan Persson hade samling på torget. Trots att solen och vårvärmen uteblev den här morgonen så var humöret ändå på topp.

Efter en kortare genomgång av städdagen satte deltagarna snabbt igång med att räfsa löv, kratta buskar och plantera blommor.

Ett tecken om något på att den långa vintern är över.

– Det är väl mitt 15:e år som jag är med och arrangerar det här. Fast i år har vårstädningen kommit ganska sent med tanke på att vintern hängde i länge, säger Ivan Persson, som är nöjd med att så många deltog.

– Jag tycker att uppslutningen har varit bra. De flesta är ju pensionärer men några yngre brukar också vara med och städa.

I drygt tre timmar pågick städdagen som även ägde rum i Laxå, Finnerödja och Tived. Lite senare ska det även vårstädas i Röfors.

När allt var krattat och klart avslutades förmiddagen med lite trevlig samvaro.

– Det blir korvgrillning och fika. Det kan vi behöva efter allt slit, säger Persson med ett leende innan han hastade iväg med krattan i högsta hugg.

Mer läsning

Annons