Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många skrev på mot vindkraften

348 namn på protestlistor mot vindkraftsparken överlämnades till politikerna i Laxå kommun på måndagsförmiddagen.

Annons
Namnlistor. Cordula von Dolsperg överlämnade på tisdagen listor med 348 namn som protest mot att en vindkraftspark byggs i Trysslinge. Angela Eriksson, nämndsekreterare i Sydnärkes miljöförvaltning, tog emot listorna.Foto: Katarina Hanslep

LAXÅ. Cordula von Dolsperg bor vid Björnfallet vid sjön Trehörningen, och överlämnade protestlistorna.

– Vi är en grupp på cirka tio personer som jobbat med namninsamlingen, berättade hon. Vi är ingen förening eller så, bara en grupp privatpersoner som jobbat tillsammans.

Arbetet inleddes i augusti.

–Vi har bland annat varit i Laxå och samlat namn, och på Sanneruds marknad. Så har protestlistor legat i vindskyddet vid Vargavidderna, säger Cordula.

Budskapet är tydligt. ”Jag njuter av Vargavidderna och vill inte att en vindkraftspark upprättas här” står det på listorna, översatt till flera språk. Många med utländsk härkomst har undertecknat, som varit på besök i området.

– Vi har frågat många av dem som skrivit på varför de besöker Vargavidderna, och alla svarar att enda anledningen som de kommer hit är den vackra naturen. En vindkraftspark skulle förstöra naturupplevelsen för många, säger Cordula.

Angela Eriksson, nämndsekreterare på Sydnärkes miljönämnd, tog emot listorna och skulle se till så att kommunstyrelsen får dem. På torsdag ska styrelsen ta ställning till om kommunen vill att vindkraftsparken ska byggas eller ej.

Mer läsning

Annons