Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marie Berg får nytt jobb

22-åriga Marie Berg har fått en ny anställning. Den 6,15 meter höga trästatyn ska visa vägen vid E 20 i Laxå. I och med detta hoppas hennes skapare Sören Niklasson att Laxå sätts på kartan.

Annons
Marie reser sig igen. Inom kort kommer träskulptören Sören Niklasson att ge Marie en ansiktslyftning.

För 22 år sedan fick Marie Berg sin första anställning vid Mariebergs köpcentrum. Hon visade vägen vid E 20.

För ett par år sedan flyttades hon till Klockartorp utanför Laxå och tanken var att hon skulle visa vägen till sin skapare Sören Niklassons planerade äventyrspark. När parken inte blev av så har Marie fått vila i gräset. För ett halvår sedan fick bröderna Per och Stefan Jinnestrand upp ögonen för Marie och vill ge henne ett nytt jobb vid E 20 i Laxå.

– Vi tyckte det var tråkigt att hon bara låg på marken vid Klockartorp. Nu har hon fått en ny anställning på Laxås största ungdomsarbetsplats, säger Per Jinnestrand.

RevanschSkaparen av Marie, Sören Niklasson, är glad.

– Det här känns som en revansch för mig. Jag har ingen ekonomisk vinning av det här, men jag tänker med hjärtat. Jag har fått flera erbjudanden om att flytta Marie till andra län, men hon ska stanna i Örebro län. Det är här hon hör hemma.

Nu väntar en hel del restaureringsjobb med Marie som med åren har fått några skönhetsfläckar. Hon kommer att få nya kläder och färgerna hon ska bära är rött, vitt och svart. I samband med Rastpunktskalaset den 30 juni kommer Marie att resa sig igen.

Så här ska Marie se ut och hon kommer att stå vid E 20 i Laxå.
Marie med sina nya arbetsgivare Per Jinnestrand, Sören Niklasson (skaparen av Marie) och Stefan Jinnestrand.

Mer läsning

Annons