Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med smak av Blekinge

Hasselfors Wärdshus är en av deltagarna i projektet ”26 smaker 26 landskap”. De har fått Blekinge på sin lott.

Annons
Krögare. Fredrik och Karin Lundquist driver Hasselfors Wärdshus och under september bjuder de på mat med anknytning till landskapet Blekinge.

Nu har värdshuset klart med menyn som bygger på råvarorna från Blekinge. Det blir rödbetsgravad lax med färskost till förrätt, lammfilé till varmrätt och frusen cheesecake med Karlshamnspunsch till efterätt, berättar Fredrik Lundquist krögare i Hasselfors.

Det är länsstyrelsen i Örebro län som står bakom matprojektet där 26 utvalda restauranger lagar mat från lika många landskap. Målsättningen är att bidra till ökad turism och skapa förutsättningar för nya företag.

Invigningen av matprojektet sker på Örebro slott den 1 september och då visas alla de 26 menyerna. I samband med det presenteras även en bok om projektet.

På Hasselfors Wärdshus har de redan bokat in två lördagar i september då de ska bjuda på rätterna med anknytning till det kustnära landskapet i södra Sverige. Till hjälp att skapa menyn har krögarparet Fredrik och Karin Lundquist haft Ulla Zimmerman. En lantbrukare och eldsjäl inom matens område i Blekinge.

Under september kommer värdshuset att erbjuda andra matspecialiteter från landskapet de fick på sin lott.

– Det är lammpatéer, äppelcidervinäger, olika sorter av senap, korv och ostar, berättar Fredrik.

Han tycker det är kul och inspirerande att Hasselfors Wärdshus finns med i det här sammanhanget tillsammans med andra välrenommerade restauranger i Örebro stad och ute i länet.

Förutom att erbjuda god mat, ser Fredrik det här som en möjlighet för kockar och annan restaurangpersonal inom projektet att utbyta kunskap och idéer.

Mer läsning

Annons