Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner hägrar för kommunerna

Fredrik Olovsson (S), riksdagsledamot från Sörmland och vice ordförande i finansutskottet, besökte i går Örebro, Laxå och Mullhyttan.

Annons
Gäst i verkligheten. I går besökte Fredrik Olovsson (S), riksdagsledamot från Sörmland och vice ordförande i finansutskottet, Laxå, Mullhyttan och Örebro. I Laxå togs han emot av kommunchefen Ronny Johansson och kommunalrådet Tommy Holmquist (S).

Fredrik Olovsson började resan med att besöka Örebro där han talade om finansiering och småföretagade. Därefter bar det av till BRA Maskiner i Mullhyttan. Där talade han om utbildningsfrågor och kompetensförsörjning.

Skatteutjämning

Efter Mullhyttan gick resan till grannkommunen Laxå. I Laxå fick Fredrik Olovsson information om arbetsmarknadsläget och det ekonomiska läget i Laxå kommun. Där presenterade han Socialdemokraternas förslag till kommunalt utjämningssystem som Finansutskottet ska fatta beslut om i dag.

Om förslaget till det kommunala utjämningssystemet går igenom så innebär det att kommunerna i Örebro län får många miljoner extra i intäkter. Laxå kommun skulle få fem miljoner kronor, Lekeberg elva miljoner kronor och Örebro 38 miljoner kronor.

– Vi vill att det ska bli rättvisa förutsättningar för att till exempel producera välfärd på. Regeringen har suttit på det här i ett år. Blir det ett positivt beslut i morgon (läs i dag) så hoppas vi att det nya kommunala utjämningssystemet är i gång vid årsskiftet, säger Fredrik Olovsson.

Mer läsning

Annons