Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpris till Laxå

Att låta skolklasser tävla om att skapa kortfilmer på temat farligt avfall blev ett vinnande koncept. Laxå och Askersunds kommuner med projektledaren Emma Hamilton i spetsen tog hem Sakabs AllFa-priset.

Annons
AllFa-priset skapar helt nya möjligheter för att genomföra hela idén, berättar Emma Hamilton, projektledare avfallsprojekt i Laxå och Askersunds kommun.

”Med ett modernt filmupplägg som engagerar unga i insamlingen av farligt avfall”, lyder en del av motiveringen till kommunernas förstapris på 100 000 kronor som nu delats ut av Sakabs vd Göran Eriksson.

-Idén är både pedagogisk, rolig och utbildande för ungdomar. För att göra riktigt bra film är eleverna tvungna att själva sätta sig in i frågeställningarna kring farligt avfall, konstaterar Eriksson.

Och projektledaren Emma Hamilton är givetvis stolt över både ungdomarnas insats och det fina priset.

-Vinstpengarna kommer bland annat att användas för att kommunicera ut den vinnande filmidén. Det känns jätteroligt att ta detta projekt vidare, säger hon.

Både Laxå och Askersunds kommuner satsar stort på avfallshanteringen. Miljöfrågorna står i fokus och Laxå var den första kommunen i landet som blev miljödiplomerade. Att vinna Sakabs AllFa-priset stärker fortsättningen i det arbetet.

Mer läsning

Annons