Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minskar på politiska uppdrag

Vid årsskiftet avsäger sig Bo Rudolfsson (KD) några av sina politiska uppdrag för att fokusera på sitt nya arbete som kommunalråd i Laxå.

Annons

Partierna i ”Ett bättre Laxå” har nu majoritet och är de som styr Laxå. Bo Rudolfsson från Kristdemokraterna är nytt kommunalråd och nyvald ordförande i kommunstyrelsen i Laxå sedan den 23 oktober i år.

– Jag ser det som två roller. Det ena är att representera kommunen utåt. Jag ska se till att saker utförs. Det andra är att jag är med och påverkar så att Laxå inte blir bortglömt. Det som är bra för regionen är bra för Laxå, säger Bo Rudolfsson.

Under två månader fram till årsskiftet ska Bo Rudolfsson sätta sig in i kommunalrådsrollen.

De övriga politiska uppdragen kommer han att behålla fram till årsskiftet.

Bo Rudolfsson är ledamot i, förutom kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, Laxåhem AB:s styrelse och Laxå kommunfastigheter AB:s styrelse.

Han är med i Regionstyrelsen och är rapportör inom infrastruktur och transporter.

– Jag sitter även med i Landstingsfullmäktige och i nämnden för trafik, miljö och service. Där är jag andre vice ordförande. Det är jag också i Länstrafikens styrelse. Jag sitter även med i Mälab och Tåg i Bergslagen, säger Bo Rudolfsson.

Bo Rudolfsson är även ledamot i Polisstyrelsen för Örebro län och Strukturfondspartnerskap för östra Mellansverige.

Hur det blir med alla uppdragen efter nyår vet inte Bo Rudolfsson i dag.

– Jag räknar inte med att ha lika många uppdrag, men samtidigt är det viktigt att vara med utifrån Laxås kollektivtrafik. Min bild är inte att sitta på min kammare, utan vara med och delta i det som påverkar Laxå, säger Bo Rudolfsson.

Mer läsning

Annons