Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkta pyromanenerkänner ännu ett brott

Den 17-åriga flickan som misstänks för bränderna i Laxå erkänner ännu ett attentat. Hon ska ha försökt tända eld på ett boende för utvecklingsstörda. Nu har flickan häktats – misstänkt för sex bränder.

Annons

I söndags greps flickan i Laxå och på onsdagseftermiddagen häktades hon efter förhandling i Örebro tingsrätt. Åklagaren hade hoppats på att hon skulle placeras i ett låst hem, men eftersom man inte lyckades hitta någon plats åt henne sitter hon nu i polishusets arrest.

Sedan tidigare var det känt att 17-åringen bland annat misstänks för att ha startat två bränder på Saltängsskolan. Hon har erkänt båda bränderna.

Försökte tända på boende

Nu har hon även berättat för polisen att hon försökt tända eld på ett boende för utvecklingsstörda, strax efter midnatt den 3 juli. Det är samma natt som en container på Saltängsskolan sattes i brand. Exakt var det hänt är inte känt men ett vittne har bekräftat attentatet enligt polisen som kontaktat Laxå kommun för att höra sig för om eventuella skador.

Åklagaren hade yrkat på försök till mordbrand vid två tillfällen och skadegörelse genom brand vid fyra tillfällen, men flickan häktades till slut för misstanke om skadegörelse vid sex tillfällen. Bränderna ska hon ha startat mellan den 2 och 7 juli.

Mer läsning

Annons