Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mopedens dag flyttas till Bruksparken i år

På lördag är det Mopedens dag i Hasselfors och i år utgår arrangemanget från Bruksparken, där start och målgång sker.

Annons
Bolltavla. Ivan Persson och Per Bergström visar Ahti Parkkonens konstverk som används till bollkastning som en station i mopperallyt.

Laxå. Tidigare brukade det vara vid Hasselfors värdshus, men eftersom det numera är stängt flyttas arrangemanget till grönområdet i Bruksparken. I år arrangeras Mopedens dag för femtonde gången och allt drar igång med loppis.

– Ingen föranmälan behövs, det är bara att komma hit så får man en plats. Platsavgiften är 100 kronor, säger Ivan Persson och Per Bergström i Hasselfors byalag som arrangerar Mopedens dag.

Klockan 11.30 startar det fyra mil långa mopedrallyt, ”Teen runt”.

– Anmälan sker senast en halvtimma innan, säger Ivan.

Längs rallyt är det nio stationer med ogooglebara tipsfrågor och olika uppdrag. Bland annat finns konstnären Ahti Parkkonens fina bollkastartavla vid målet. I Mullhyttan kan man stanna och fika och i Porla kan man kasta pil. Byalaget står för försäljning av korv, fika och våfflor i parken och det arrangeras ett lotteri.

– Första pris i lotteriet är en moped såklart, säger Ivan Persson. En så kallad Crescent Raketarsle i fint skick. Dessutom lottas presentkort ut.

– Vi har också ett prisbord med skänkta priser till mopperallyts medverkande, säger Per.

Mer läsning

Annons