Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik i kapellet

I Metodistkyrkan bär inte alla vägar till Rom. I går var man under den musikaliska eftermiddagen istället på väg till himmelen.

Annons
Finstämt. E-kören sjöng bland annat läsarsånger som Margit Lindhe hade minnen av från förr.

Musik i kapellet är i Metodistkyrkan ett återkommande inslag, två gånger per termin. Söndagens röda tråd var att man i de olika programpunkterna var på väg till himmelska höjder. ”Ända till skyarna, upp till himlen når din nåd”, sjöng E-kören och visade så att säga vilken riktning eftermiddagen skulle ha.

– Temat är på spåret, vart är vi på väg? Allt som sjungs och sägs handlar i dag om himlen, förklarade Rolf Svensson som tillsammans med Ewa Palmblad sammanställt programmet.

Och, vart är vi på väg, var också frågan när Lars och Margit Lindhe gav kluriga musikaliska ledtrådar i frågesporten. Ett annat lättsamt inslag var den vetgirige unge mannen Robban, en docka, som ställde Rolf Svensson lite mot väggen med sina underfundiga men relevanta frågor.

Finns det flygplats när man ska till himmelen och Gud? Inte helt lätt för Rolf att svara på. Enklare hade han att förmedla ett budskap i den egenhändigt skrivna sången, ”Den himmelska synen”.

Eftermiddagen avslutades med trevlig samvaro runt kaffebordet.

– Dagen till ära har vi himmelskt gott kaffebröd, konstaterade Rolf Svensson, apropå dagens utfärd till himmelska fröjder, eller om det nu var höjder.

Mer läsning

Annons