Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mys på ungdomsgården

Höstlovskväll på gården med godis, tv-spel och bus med kompisarna.
– Snälla mamma får jag stanna kvar lite längre?

Annons
På ungdomsgården i Finnerödja träffas ortens barn för att spela tv-spel, äter godis, greja med sina mobiltelefoner och umgås. I soffan sitter Emma Persson. Bakom syns Joel Karlsson, Joline Jansson och Emma Karlsson.

Varje torsdagskväll samlas barn och unga i Finnerödja parken på ungdomsgården.

– Man umgås med vänner, säger Pontus Persson.

– Spelar och har kul, fyller lillasyster Emma Persson i.

Några av barnen brukar vara på ungdomsgården. För andra är det premiär eller första gången på länge. Men ungdomsgården känns ändå bekant. Alla barn går i skolan tillsammans, många till och med i samma klass.

Barnen fnissar, flamsar och skojbråkar med varandra. Några spelar tv-spel, andra grejar med sina mobiltelefoner eller sitter bara och pratar. De äter godis och har en mysig höstlovskväll tillsammans på gården.

Just den här torsdagen är det Halloween-tema. Fritidsledarna Angelika Wallin och Madde Einarsson har blåst upp svarta och orangea ballonger, tänt ljus som ser ut som pumpor och anordnat frågesport på temat. ”Varför firar man Halloween?”, ”vad säger barnen när de knackar dörr på Halloween?”, ”vilken frukt/grönsak förknippas med Halloween?” lyder några av frågorna. De barn som vill vara med och tävla sitter tillsammans runt ett bord och skriver ner sina svar.

– Jag kan! utbrister någon.

– Får man gissa? frågar en annan.

Ungdomsgården har funnits i över tio år, berättar Madde och Angelika. De har båda jobbat där i många år och tycker att det är kul.

– Man vill ju att ungdomar och barn ska ha något att göra, konstaterar Angelika.

Barnen samlas för frågesport på temat Halloween. – Nu vet jag vad du kommer skriva Joline, du ska ju det! skrattar Emma Persson till sin kompis.
I torsdags kväll var det Halloween-tema i Finnerödja parken.

Mer läsning

Annons