Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Johnnys identitet  kapad av Blocket-skojare

Johnny Leinonen har fått sin identitet kapad. Hans lyxbil hamnade i en bluffannons där bedragaren försökte lura köpare på förskottsbetalning.
– Han har lagt ner jättemycket jobb för att kartlägga mig och min familj, säger Leinonen.

Annons

Titta på inslaget här!

Johnny Leinonen, känd från två säsonger av tv-programmet Expedition Robinson, har aldrig varit med om ett liknande bedrägeri som det han nu utsatts för.

För flera månader sedan annonserade Leinonen att han ville sälja sin bil på nätmarknaden Blocket. Annonsen lades ut genom hans företag Marin Fritid i Laxå.

Bilen är en BMW X6 och den lades ut för 495 000 kronor. I går hade det gått några dagar utan att några spekulanter hört av sid när en upprörd man ringde till Jesper Cavallié på Marin Fritid.

Ännu en annons

– Han frågade varför vi hade höjt priset, jag förstod ingenting. När jag sedan surfade in på Blocket upptäckte jag att någon annan lagt ut Johnnys bil för 325 000 kronor, säger Jesper Cavallié.

Bedragaren hade alltså gjort en egen annons där bilen såldes för 170 000 kronor mindre än utgångspriset. Och förarbetet är grundligt, till exempel har bedragaren registrerat sitt mobilnummer i Johnnys namn på en adress i Örebro. Men trots det grundliga förarbetet verkar han aldrig ha hört talas om Robinson-Johnny.

– Numret är registrerat på Johnny Halldén. Det är min frus efternamn som jag fick när vi gifte oss, men det använder jag aldrig, säger Johnny Leinonen Halldén.

Jesper Cavallié ringde upp den påstådda bilförsäljaren som ville ha 10 000 kronor i förskott insatt på sitt konto. Jesper ville komma och titta på bilen men försäljaren svarade att det inte gick för han var på väg upp till Sundsvall för att hämta sin son Rickard.

”Läskig koll”

– Jag har en son som heter Rickard, han verkar ha läskig koll på mig, säger Johnny Leinonen.

Johnny Leinonen bor i Motala med sin familj. Den falska Johnny påstår att han precis skiljt sig och flyttat från Motala till Örebro. Skilsmässan har satt honom i en knivig ekonomisk situation och därför behöver han snabbt sälja bilen. När Jesper Cavallié ringer upp försäljaren ett par timmar senare svarar han att bilen är såld.

Men när NA ringer försäljaren ytterligare några timmar senare är bilen åter till salu. Mannen påstår att han har den i ett garage i Laxå och att han själv bor i Örebro. Men adressen i Örebro som mannens telefon är skriven på finns inte. När han blir konfronterad med den informationen lägger han på luren.

Mer läsning