Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattvandring ska starta i Laxå

Skolan, socialkontoret och polisen kommer att starta nattvandring i Laxå kommun i sommar. Nu bjuds föräldrar in till ett möte på Centralskolan.

Annons

För cirka 10 år sedan fanns det nattvandrare i Laxå kommun. Men de senaste åren så har det inte funnit någon organiserad nattvandrargrupp. Då nattsuddet bland ungdomarna i Laxå kommun har ökat så tar skolan, socialkontoret och polisen tag i saken.

– Vi vill starta en ny nattvandrargrupp. Vi vet att det är problem med droger, alkohol och ungdomar som springer hit och dit på kvällarna på alla orterna här i kommunen, säger Theo Kritikos, rektor på Centralskolan i Laxå.

Tanken är att nattvandrargruppen ska bestå av främst föräldrar men också representanter från skolan, socialkontoret och polisen.

– Vi vill att så många föräldrar som möjligt ansluter sig. Det gäller inte vara föräldrar till ungdomar utan alla föräldrar är välkomna, säger Theo Kritikos.

För att få reda på vilka föräldrar som är intresserade och som vill veta mer så kommer det tisdagen den 8 juni klockan 18 att vara ett öppet möte i Centralskolans matsal. Rektorn Theo Kritikos, en ungdomshandläggare på socialkontoret och polisen kommer att vara på plats. Till mötet kommer även nattvandrarna i Örebro som kommer att berätta hur de arbetar.

– Jag hoppas att så många föräldrar som möjligt kommer. Vi måste hjälpas åt och samarbeta för våra barns bästa, säger Theo Kritikos.

Mer läsning

Annons