Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturprofil ska locka barnfamiljer

Förädrar och brukarstyrelsen vid Hasselfors skola vill skapa en naturprofil.
I måndags kväll var det möte om hur naturprofileringen ska få barnfamiljer att stanna kvar på orten och locka till sig nya ortsinvånare.

Annons

Det var brukarstyrelsen och förädrar till elever vid Hasselfors skola som ordnade mötet med rektorn Greta Särefors och skolchefen i Laxå kommun, Margaretha Zetterlund.

– Jag tycker att det var ett positivt möte. Det handlade om hur vi och pedagogerna ska jobba vidare med naturprofileringen, säger Caroline Selvin, från Brukarstyrelsen.

Hur ska pedagogerna arbeta?

– De ska ha mycket frihet. Föräldrarna ska ha inflytande men det är pedagogerna som vet vad de ska göra för att visa skillnad. Vi måste visa skillnad mot de andra skolorna i Laxå kommun.

Varför vill ni ha en profil på skolan?

– När eleverna i årskurs 4 till 6 försvinner så har vi 10 till 15 elever kvar på skolan. Vi måste ha en profilering på skolan för att kunna behålla eleverna och för att locka nya elever. Vi måste våga visa att vi vågar satsa.

Varför just en naturprofil?

– Naturprofileringen kom naturligt. Vi har naturen runt hörnet.

Vad kommer att hända den närmaste tiden?

– Pedagogerna ska sätta sig ned och tänka ut hur de vill att verksamheten ska se ut. Vi i Brukarstyrelsen kommer att gå ut med en enkät till boende i Hasselfors och höra vad de tycker om en naturprofilering vid Hasselfors skola.

Tove Svensson

019-15 54 21

[email protected]

Mer läsning

Annons