Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu börjar släktforskardagarna i Tiveden

För den som vill lära känna sin historia finns nu ett gyllene tillfälle mellan torsdag och söndag. Erfarna släktforskare på plats i Tivedstorp och hjälper till med släktforskning. Dessutom ordas en mängd föreläsningar och rundvandringar och en temadag vid Högsåsen.

Annons

Tivedstorp är utgångspunkt för släktforskardagarna som går under namnet

Släktforskarfestivalen Rötter i Tiveden har mångårigt förflutet, och i år startar släktforskardagarna på torsdag. Tiveds utvecklingsgrupp, Svenska kyrkan, Tivedstorp, Tiveds hembygdsförening och ABF står för arrangemanget. Det invigs högtidligt vid lunchtid av Jan Wallgren, kyrkoherde i Bodarne pastorat.

På torsdag blir det också en byavandring i fädrens spår, med Tivedstorp som tema samt en föreläsning om storskiftet.

Byavandringar blir det också på fredag, i Havsmon och med besök i Strålestugan och Källebäcken. Klockan 17-19 firas folkskolan i Dammtorps 175-årsjubileum med servering.

På lördag är temat anbyten och DNA, och det finns möjlighet att köpa ett DNA-kit för topsning. Det blir också en föreläsning om det kristna arvet.

Söndag är sista dagen och den tillbringas på Högsåsen, som ligger i Hova kommun, men tidigare tillhörde Finnerödja församling. Dagen startar med vägvisare från Tivedstorp klockan 9 på morgonen. I Högsåsen blir det också byavandring och föreläsning om gårds- och släkthistorik.

Aktiviteterna kostar 20 kronor stycket, undantaget föreläsningarna om det kristna arvet och Folkskolan 175 år. Inga föranmälningar behövs.

Mer läsning

Annons