Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu öppnar årets vårsalong

Årets vårsalong är på plats under Laxå bibliotek. På söndag bör den som tittat ut något speciellt att köpa hänga på låset.

Annons
Under veckan har styrelsemedlemmar från Tivedsbygdens konstförening gjort iordning årets upplaga av vårsalongen. Här mäter ordförande Conny Karlsson vart en tavla ska sitta. Han får hjälp av Richard Gustafson.

På söndag är det premiär för årets upplaga av Tivedsbygdens konstförenings vårsalong. Årets upplaga visar upp verk av 31 utställare, var av fyra är helt nya för i år. Utbudet av konstverk är stort och spänner över både tavlor, keramik, stickat, fotografier, vävar och trähantverk. Det går till och med att göra konst av älgskit får den som besöker vårsalongen se.

Tivedsbygdens konstförening har 550 medlemmar och är därmed en av de största föreningarna i Laxå, berättar styrelsemedlemmarna Evald Gustafsson och Inger Andersson. Det är dessa 550 medlemmar som får bidra till konstutställningen.

– Alla som lämnar in får visa, säger Evald.

Många av utställarna är hobbykonstnärer men det finns även de som har sålt en hel del konst. Och konstföreningens utställningar brukar sälja en hel del verk.

– Till jul sålde vi för 27 000 kronor. Men det tyckte vi var dåligt, säger Evald.

Han berättar att försäljningsrekordet efter en utställning är 57 000 kronor.

– Det mesta säljs under den första timmen.

Den som vill köpa ett verk från vårsalongen gör klokt i att även bli medlem i föreningen. Ett medlemskap ger nämligen tio procents rabatt, berättar Evald och Inger. Dessutom lottar föreningen ut 55 stycken konstverk varje år till sin medlemmar.

Även gamla skrotbilar kan bli vacker konst. Dessa tavlor är gjorda av Lennart Lindström från Motala.

Vårsalongen 27 mars till 3 april

Söndagar: 14-17

Måndag och tisdag: 12-19

Onsdag och fredag: 10-17

Torsdag: 12-17

Lördag stängt

Mer läsning

Annons