Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu röjs marken på båda sidor järnvägen

Arbetet med den nya omlastningsterminalen i Laxå har börjat. Just nu görs det markberedningar i området.

Annons
Grävjobb. Det förberedande markarbetet med den kommande omlastnings-terminalen i Laxå är i full gång.     BILD: BJÖRN PALMQVIST.

Grävmaskiner är i gång och gräver på båda sidorna om järnvägen i Laxå. Vid järnvägsstationen byggs ett nytt resecentrum och på andra sidan görs en markberedning inför en kommande omlastningsterminal för rundvirke och grusmaterial.

– Vi har fått tillstånd av Trafikverket att röja berörd del av banområdet från växtlighet. Vi kommer sedan att komma med en idé till Trafikverket för hur omlastningsterminalen kommer att se ut med in- och utlastning, säger Kenth Gustavsson, projektansvarig på T-schakt.

Tittat på området

Den 30 augusti hade Laxå kommun ett möte med T-schakt AB, Svea skog och Trafikverket.

– Då sade vi att vi sätter i gång arbetet. Trafikverket hade tittat på området och kommit fram till att kostnaden att göra i ordning området skulle bli högre. Därför undersöker T-schakt AB nu marken, säger Ronny Johansson, kommunchef i Laxå kommun.

Avsiktsförklaring

Det har upprättats en avsiktsförklaring mellan Laxå kommun och T-schakt AB. Avsiktsförklaringen har godkänts av kommunstyrelsen i Laxå kommun.

– Avsiktsförklaringen gäller till den 31 december i år. Det som står i den är att företaget ges möjlighet att utreda kostnaderna för i ordningställande av marken, säger Ronny Johansson.

– Det vi väntar på nu är att vi ska få skriva under arrendeavtalet med Trafikverket. När arrendeavtalet är undertecknat så övergår det till ett driftsavtal. Tanken är att det är T-schakt som ska göra i ordning och driva omlastningsterminalen. Laxå kommun kommer inte att gå in med några pengar i det här, fortsätter Ronny Johansson.

Mer läsning

Annons