Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu rustas stationshuset

Knappt har den nya asfalteringen på stationsområdet stelnat innan nästa etapp tar sin början. Rustningen innanför stationshusets väggar startar nu, och det kan innebära viss inskränkning av inomhusytor för väntande till tågen.

Annons
Rustas. Byggarbetarna förbereder i dagarna renoveringen av stationshusets insida.

Stationshuset är riktigt slitet både utvändigt och invändigt, så den förestående rusten känns både nödvändig och välkommen.

Inledningsvis blir det innandömet som ska fräschas upp med måleriarbeten, nya toaletter och allt annat som följer med vid en helrenovering.

Snabbt och effektivt

För att arbetet ska bli så snabbt och effektivt som möjligt så kommer delar av byggnaden att låsas till.

Exempelvis kommer toaletter att placeras utanför, men vissa utrymmen av byggnaden är tänkt att kunna hållas öppna som väntrum för resenärerna.

Provisoriskt

– Det blir lite provisoriskt under arbetets gång, men vi hoppas på överseende med detta och ser i stället fram emot en snygg och uppfräschad stationsbyggnad på Laxå station, säger Mats Fransson på kommunens utvecklingsavdelning.

När det invändiga arbetet är klart någon gång i februari så fortsätter renoveringen på utsidan. Taket ska bytas ut, fasaden ska snyggas till och putsen målas.

Hela stationsbyggnaden beräknas vara klar i mitten av maj nästa år. På den plan som finns nu så kommer resenärerna att få tillgång till både servering, kiosk, turistbyrå samt fräscha toaletter.

Järnvägshistoria. I stationshuset fanns mängder av olika pappersdokument som nu plockats ihop för att förhoppningsvis hamna på något arkiv. Det är dock inte aktuellt för något kommunarkiv.

Mer läsning

Annons