Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu stundar årets största avfallshelg

Nu stundar tre helger som det blir fullt upp med avfallshanteringen på soptippen i Mosjön. Sorterar man rätt så underlättar det givetvis arbetet med återvinningen.

Annons

Jul-, nyårs-- och trettonhelgen är tiden då det lämnas mest avfall under året. Återvinningscentralen i Mosjön kommer att ha öppet, men lite mer begränsat än vanligt. Därför är det ett plus om man redan vid ankomsten försorterat, så rätt avfall kommer i rätt behållare.

På de utställda återvinningscentralerna i kommunen blir det också lätt fullt när julpapper och andra förpackningar lämnas. Därför sätter de ansvariga för dessa containrar in extra resurser för att stationerna ska hålla ett bra skick.

Men det är mycket annat som inte kan lämnas på återvinningsstationerna, utan då är det soptippens miljöstationer som gäller. Exempel på detta är lampor och julbelysningar, julgranar, julkortsbrev och värmeljus.

Julgranar räknas alltså som grovavfall och ska därför till tippen, och när det gäller julkortskuvert så kan inte de återvinnas. Detta beroende på limmet som klistrar ihop kuvertet, och ska därför i hushållssoporna.

Mer läsning

Annons