Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny biografförening bildad

En ny biografförening i Laxå är bildad. Föreningen arbetar för att bion i Bergfästet ska bli digitaliserad till juldagen i år.

Annons
Presentation. Stefan Arenblad och Andreas Jinnestrand från Laxås nybildade biografförening jobbar för att kunna digitalisera bion i Bergfästet. Foto: Tove Svensson

Laxå kommun tillsammans med Rotary arrangerade i måndags en företagarlunch i Laxå. Dagens talare var Andreas Jinnestrand och Stefan Arenblad från den nybildade Biografföreningen i Laxå. Biografföreningen bildades i fredags, förra veckan.

– För fem år sedan var bion i Karlsborg nedläggningshotad. Vi bildade en förening och vi drev bion vidare. Tidigare var det cirka 1700 besökare per år och i dag har vi cirka 6 000 besökare per år. Den resan vill vi göra i Laxå, säger Stefan Arenblad, som är ordförande i den nybildade biografföreningen i Laxå.

Bioföreningen kommer att hyra biografdelen i Bergfästet.

Enligt Andreas Jinnestrand är steg ett i biografföreningen att försöka hitta finansiering för att kunna digitalisera bion i Bergfästet till den 26 december i år.

Tanken enligt Andreas Jinnestrand är att interiören i biosalongen ska vara 50-tal som det är i dag.

– Den ska återfå sin forna glans, säger Andreas Jinnestrand.

Ägare till byggnaden Bergfästet som bion ligger i är Fratrum fastigheter AB. Hela byggnaden kommer att renoveras efter hand.

– Det här är jätteviktigt för Laxå. Vi är positiva till att biografen och Bergfästet finns kvar, säger Mats Fransson, näringslivschef i Laxå kommun.

Mer läsning

Annons