Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny föreläsningsserie startar

Den nygamla maten, Ukraina och bilder från naturen. Tre helt olika teman när föreläsningsföreningen bjuder in till höstens begivenheter i Kunskapens hus.

Annons

Mörka kvällar, kraftiga och byiga vindar och gula löv som dansar runt är tre givna inslag i årstiden höst. Då kan det vara skönt att kura inomhus, och varför inte under tre kvällar kura i Kunskapens hus. Laxå föreläsningsförening presenterar nu höstens programpunkter.

Gudrun Pärnarp, socionom, vägledare och hälsopedagog från Tived inleder höstprogrammet onsdagen den 21 september. Gudrun växte upp i Laxå och återvände 2005 till Undens strand där hon byggt sig en stuga. Hon kommer att ta upp ämnet om den nygamla maten. Gott om vitaminer färre mediciner med fett och proteiner.

Den 19 oktober berättar Torbjörn Ljungqvist, och visar bilder, på temat Ukraina, europas kornbod. Det blir en resa som vikingar i österled till Kiev, Odessa, Krimhalvön med flera platser.

Höstens sista föreläsning infaller den 23 november. Då kommer fotografen Jonas Forsberg från Hasselfors att visa bilder under temat, ett bevingat år i naturen. Som titeln anger kommer det främst att handla om fåglar, men även smådjur, både bevingade och fyrfotade.

Mer läsning

Annons