Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förening bildad för Ramundebodas framtid

Ramundeboda har nu officiellt, med stadgar och allt, fått en egen intresseförening. Ett ändamål är att göra klosterområdet än mer attraktivt för besökare.

Annons
Rustad mur. Ramundeboda klosterområde är en historisk plats som nu värnas genom en nybildad intresseförening.

Kenneth Lantz blev Ramundeboda intresseförenings förste ordförande när föreningen bildades den sista november. Ett historiskt ögonblick till förmån för en historisk plats.

Föreningens ändamål är att på olika sätt inspirera till, initiera och stödja utvecklingen av Ramundebodaområdet. Att medverka till att besöksnäringen och kulturella aktiviteter hålls vid liv och levandegörs är viktiga syften i arbetet.

Samarbete med kommunen

Föreningen ska även inspirera till arkeologisk, antikvarisk och historisk forskning runt Ramundeboda, och att resultaten redovisas och tillgängliggörs till en bred publik.

Föreningen ska också samarbeta med Laxå kommun i kontakter med andra institutioner och myndigheter i målsättningen att utveckla området.

Alla som är intresserade kan förstås bli medlemmar i föreningen, och på det sättet stödja arbetet med att utveckla området kring den historiska gränsplatsen utmed den gamla eriksgatan.

Invigningsplaner

Föreningen har redan fått en förfrågan från kommunen att medverka i planeringen inför nästa sommars invigning av den restaurerade muren. Den närstående föreningen Ramundeboda-Laxå hembygdsförening planerar dessutom för en guideutbildning i studiecirkelform med Ramundeboda som inriktning.

Förutom Kenneth Lantz består styrelsen av kassören Anna Eriksson, Hubert Oscarsson, Inger Möörk, Anne-Marie Alzén, Elvy Wicklund och Thomas Forss.

Mer läsning

Annons