Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny julmarknad i Ramundeboda

Den andra advent är det premiär för en ny julmarknad, som arrangeras intill klosterruinen i Ramundeboda. Bakom initiativet står Ramundeboda Intresseförening.

Annons

Julmarknaden ska hållas utomhus, men med möjlighet till värmande glögg inne på Sockenstugan som håller öppet på samma plats. Planerna började ta form i maj, och i söndags träffades planeringsgruppen för att finslipa på de sista detaljerna.

Marie Hjalmarsson är med i Ramundeboda Intresseförening och kan berätta om en rad aktiviteter söndagen den 8 december. Ett 20-tal knallar har tackat ja till att vara med och sälja hantverk och närproducerat. Till det som säljs hör textil, trä, kalvdans och ostkaka.

– Vi är också noga med att det ska finnas nåt för barnen, så det blir bland annat julpyssel med tomtemor och slädåkning efter nordsvenska hästen Obeliskan. Och så ska vi ha inringning av julmarknaden i klocktornet, berättar Marie Hjalmarsson.

Behövs det verkligen ännu en julmarknad?– Ja, här i Laxå finns det ingen julmarknad av det här slaget, utomhus och av äldre slag. Så vi tror att det kan bli stort intresse från inte minst barnfamiljer och ett sätt att lyfta fram vår bygd på.

Starten sker klockan 14 och sen pågår julmarknaden till klockan 18.

– Vi valde en något senare tid för att kunna mysa i mörkret och tända eldkasar, säger Marie som självklart också har beställt snöfall till senast denna helg.

Mer läsning

Annons