Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny rondell får varningsskylt

I slutet av november invigdes den nya rondellen i Laxå, och sedan dess har flera olyckstillbud inträffat där. Trafikverket har nu tagit beslut om varningsskylt.

Annons
Olyckan i rondellen den 13 december.

 – Ja, det stämmer. Beslut har fattats, och inom en månad bör skylten vara på plats.

Det berättar Jörgen Svensson, trafikingenjör på Trafikverket.

Blir det skyltat från alla fyra håll före rondellen? – Nej, bara när man kommer från Örebrohållet. Strax före rondellen finns ett krön, och det är där en varningsskylt kan behövas.

Korsningen mellan E20 och väg 205 har varit flitigt omdebatterad, och under åren har många röster höjts angående behovet av en rondell. Men efter invigningen för knappt en månad sedan har ändå flera incidenter hänt på platsen. Bland annat då en personbil körde rakt in i rondellen, och krockade med ett räcke.

Hur många trafikolyckor har inträffat under den här korta tiden?NA frågar Mattias Broberg, projektledare på Trafikverket.

– Det är svårt att svara på. Det har inträffat några stycken vad vi vet om, men därtill kan det ju ha skett mindre trafikförseelser som bara försäkringsbolag fått vetskap om. Det brukar kunna vara så här den första tiden efter att en cirkulationsplats byggts.

Mer läsning

Annons