Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny slogan och policy mot diskriminering

Hjärnvägen till nya mål. Det är Alléskolans vuxenutbildnings nya slogan. Sydnärkes utbildningsförbund har nu också antagit en policy och plan för lika rättigheter och möjligheter, samt mot trakasserier och kränkande särbehandling.

Annons

Sydnärke. På direktionens sammanträde i fredags fastslogs vuxenutbildningen Allévux nya visionsdokument. I det står bland annat att värdegrunden vilar på respekt för allas lika värde, samt allas lika rätt till utbildning. Utbildningen ska erbjuda så många kurser som möjligt i egen regi och samverka med arbetslivet, och Allévux ska bli Mellansveriges bästa vuxenutbildning. Sloganen ”Hjärnvägen till nya mål” antogs också.

Policy- och plandokumenten för lika rättigheter och möjligheter, samt de om trakasserier och kränkande särbehandling har diskrimineringslagen som utgångspunkt.

– Vi har en skyldighet att upptäcka, förebygga, åtgärda och förhindra diskriminering i alla former, säger förbundsdirektör Marie Kilk.

Policyn är inställningen, planen är hur man ska göra.

Målet är att Sydnärkes utbildningsförbund ska vara en arbetsplats fri från trakasserier. Än så länge är den inte det. Genom en medarbetarenkät som genomfördes våren 2014 har förekomsten av mobbning och trakasserier kartlagts, och där hade 27 medarbetare upplevt någon form av trakasseri. 14 av dem som svarat ja hade anmält händelserna, 13 hade inte gjort det. Det var både händelser där elever och personal var inblandade. Sydnärkes utbildningsförbund ska nu informera alla anställda om policydokumenten.

Sydnärkes utbildningsförbund är länets tredje största arbetsplats efter USÖ och universitetet, med cirka 2000 personer på Alléskoleområdet samtidigt.

Mer läsning

Annons