Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bryggan klar

Bryggföreningen i Sannerud står bakom att det, innanför piren, finns en ny brygga med 13 båtplatser. Men det finns mer på gång för att göra platsen till en samlingspunkt.

Annons
Bedårande vackert. Håkan Argander spanar ut över en idyll, och den nya bryggan som ger fler platser för  båtarna.

Totalt finns nu 25 båtplatser i anslutning till Sannerudspiren. En ny brygga har byggts och till den är nu angöringsbommar till de nya båtplatserna under tillverkning.

– Förhoppningsvis ska hamnen vara klar nu under semestern, och vi har nästan full teckning på alla platser, berättar en nöjd Håkan Argander, kassör i bryggföreningen.

Parkeringsramp

Bryggföreningen har arrangerat byggandet och medlemmarna (båtägarna) har gått in med en desposition och finansierat byggandet på det sättet. En iläggningsplats med parkeringsramp har också uppförts, men det är mer på gång berättar Håkan:

– Vi ska längre fram bygga en vågbrytare eftersom det ofta blåser från väster och rakt mot piren.

Föreningen ivrar också för tillgängligheten, att alla ska kunna dra nytta av platsen.

– Vi ska ordna en handikappanpassad låg gästbrygga så även rullstolsburna ska kunna ta sig ut på sjön.

Mer sand

Intill piren ligger ortens badplats och den skulle man också vilja utveckla och göra bättre. Där skulle behövas en brygga, mer sand på botten och en gräsyta med grillplats.

– Det rör sig inte om några stora kostnader så det vore kul om kommunen kunde gå in och sponsra lite.

Det är bedårande vackert att sitta på bryggan och blicka ut över Undens vatten från den plats där sjön är som bredast, cirka en mil. Och tanken är också att området runt piren ska bli en samlingsplats, som den en gång i tiden var.

– Bryggan är byggd så bred att vi kan sätta upp bänkar, och dessutom kan den användas som solbrygga. Hit ska alla kunna komma och trivas, menar Håkan Argander.

Mer läsning

Annons