Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt kafé i Sannerud

Missionshuset har bytt skepnad. Nu har Sannerud ett kafé som är öppet varje dag.

Annons
Robert Morris och frun Carina Morris är nya inom kafébranschen och provar sig fram lite denna första säsong, berättar de.

På skärtorsdagen var det premiär för det nya kaféet i Sanneruds gamla missionshus. Makarna Robert och Carina Morris tog emot runt 120 gäster på öppningsdagen, berättar de.

– Vissa hade gått i skolan här i missionshuset så de tyckte att det var kul att se hur det såg ut nu, säger Robert.

Från och med nu kommer kaféet att vara öppet under hela våren och sommaren, berättar Robert. Det är främst han som kommer att sköta kaféverksamheten medan Carina hjälper till på helgerna och under semestern. Jobbet som kaféägare är helt nytt för makarna så denna första sommar blir en provsäsong. Öppettiderna är inte spikade än. Det är svårt att veta vad kunderna vill köpa och hur mycket det går åt. Och Robert berättar att han inte är helt vän med kassaapparaten än.

– Vi övar på hur det är att driva kafé.

Robert och Carina bor i Örebro men har fritidshus i Sannerud. Kaféet är ett sätt att få spendera mer tid i Tiveden.

– Det är så fint här, man vill ju vara här så mycket som möjligt, säger Carina.

Kaféet har bland annat Tivedssmörgåsar med Tivedsrökt skinka och visar även Lena Linderholms konst. Men som kaféägare på landet behöver man inte bara tillfredsställa hungriga och kaffesugna människor. Man får även vara beredd på att gästerna är hästar och hundar.

– Vi har hundbar med gratis fika till alla hundar, ler Carina och går ut med hundkex och vatten till en nyanländ fyrbent gäst.

Makarna Carina och Robert har öppnat kafé i Sannerud bredvid Tiveds handel. John Lindqvist är fikasugen.

Mer läsning

Annons