Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt namn till nya skolan

Lindåsens skola och förskola. Så ska den nya skolan i Laxå heta.

Annons
Snart klart. Den nya skolan i Laxå har fått namnet Lindåsens skola.

LAXÅ. Nu är det officiellt. Genom röstning har barnen i Laxå fått välja vilket namn den nybyggda skolan ska ha. I måndags presenterades namnet för politikerna i barn- och utbildningsnämnden.

– Det är barnen som har bestämt namnet, berättar Ylva von Scheele (M) som är ordförande i BUN.

Omröstningen gick till så att alla som ville fick lämna in förslag på namn. Det blev en lång lista med namn uppskrivna på en tavla i skolan, som barnen fick rösta på.

– Till slut tyckte de flesta att Lindåsens skola är det bästa namnet. Just för att området där skolan ligger heter Lindåsen.

Bygget av skolan är inne i sitt slutskede och på fredag är det slutbesiktning. Förskolan Linnean ska flytta in där och börja sin verksamhet vecka 32. Barackerna som står på skolgården just nu är uppsagda och ska flyttas bort. Den 21 augusti öppnar skolan och då blir det högtidlig invigning.

Förvaltningens ekonomi håller på att bli bättre.

– För en månad sedan var årsprognosen att skolverksamheterna skulle gå 1,1 miljoner kronor back för i år. Nu är vi nere i ett underskott på cirka 830000 kronor. Alla verksamheter är duktiga på att hålla sina kostnader, få har varit sjukskrivna och det finns mycket barn i verksamheten. Men det finns också ett antal osäkerhetsfaktorer inför året, säger Ylva von Scheele.

Mer läsning

Annons