Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklar framtid för stinsbostaden

Vad ska hända med stinsbostaden vid resecentrum i Laxå? Det vill nu politikerna få in synpunkter på från medborgarna. Det skulle kosta cirka tre miljoner kronor att få hela byggnaden i gott skick.

Annons
Riva eller rusta? Nu vill politikerna i Laxå få in förslag från medborgarna om vad som ska ske med den före detta stinsbostaden vid resecentrum.

Länsstyrelsen har lovat 650 000 kronor för att renovera fastighetens fasad och sedan skulle Laxå kommun lägga lika mycket. Till detta kommer kostnaden för att renovera insidan.

Vid ett extra möte i kommunstyrelsen föreslogs ett tillfälligt stopp i processen och fråga laxåborna vad de tycker i frågan. Och att sedan eventuellt åter söka pengar från länsstyrelsen.

I dag finns ett rivningstillstånd för stinsbostaden. Stinsbostaden ingår i den omfattande ombyggnad vid järnvägsstationen i Laxå.

I nuläget finns det inte någon som är intresserad av att bedriva verksamhet i huset. Fastigheten är en av Laxås äldsta byggnader med anor från 1800-talet och tänkbara verksamheter skulle kunna vara hembygdsmuseum, vandrarhem eller restaurang. Det är inte aktuellt att göra om fastigheten till bostäder på grund av närheten till järnvägen.

Om byggnaden rivs blir det parkeringsplatser där istället.

I slutet av augusti kommer kommunstyrelsen på nytt ta upp ärendet.

Mer läsning

Annons