Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionen besvikenöver majoritet för S och V

Det blev besvikelse i oppositionen efter valresultatet i Laxå. Socialdemokraterna och vänsterpartiet får förnyad majoritet i kommunen.

Annons

– Vi är glada att vi fick väljarnas förtroende i Laxå men det blir tufft att jobba i motvind med en borgerlig regering, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Eriksson(S).

Ett antal valarbetare hade samlats på Laxå bowlinghall under söndagen för att äta mat och lite nervöst invänta valresultatet. Det dröjde ett tag och bjöd inte på några stora överraskningar.

Socialdemokraterna behåller sina 14 mandat. Däremot tappar Vänsterpartiet ett mandat liksom Centerpartiet. Kristdemokraterna och Moderaterna får varsitt nytt mandat.

Ivonny Larsson (C) är först att gratulera motståndarna till valsegern. Valvakan hölls på Rastpunkt Laxå där de var tvungna att flytta från ett konferensrum på grund av att teven strejkade. Ivonny tycker att hennes parti och de övriga partierna (M), (FP), (KD) och (MP) i oppositionen för ett bättre Laxå ändå har genomfört en bra valrörelse.

– Det har varit stor skillnad jämfört med förra valrörelsen för folk har sagt till oss att de tycker att vi har gjort ett bra jobb. Men resultatet för Centern var väldigt tråkigt. Vi hade behövt jobba ännu mer, säger Ivonny Larsson.

Det låga röstetalet på Sverigedemokraterna, 1,8 procent, kommenterar Anna Eriksson:

– Vi är glada att det inte blev fler röster här.

Mer läsning

Annons