Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orientering, speedway och kultur bland årets pristagare

I samband med Lucias framträdande i centrum på söndagskvällen delade Laxå kommun ut årets hederspris och ledarpris för framstående insatser i kommunen.

Annons
Utmärkelser. Sebastian Selvin och Christoffer Selvin uppmärksammades för sina framgångar i speedway. Carina Älgmyr fick stipendium för sin gärning i Laxå OK och Britt-Marie Dahlberg för sitt sätt att sprida en positiv bild om Laxå.

LAXÅ. 2014 års ledarstipendium går till Carina Älgmyr i Laxå OK. Motvieringen löd: ”Carina är aktiv som både ledare och tävlande i orientering. Carina jobbar även i styrelsen, och i orienteringssektionen som ledare i skogskul för barn och ungdomar. Carina har varit tävlingsledare flera gånger för bland annat Korpen/Dubbelfajten, DM i natt och DM stafett i orientering. Carina är en stor tillgång för Laxå Orienteringsklubb, som mycket kompetent ledare och kamrat.”

– Det känns jättekul, sa Carina efteråt. Men jag är ju bara en av många som jobbar tillsammans i klubben.

Just nu är det stiltje inom orienteringen, men istället deltar 20-talet barn och ungdomar i gympa fram till april, då orienteringssäsongen drar igång igen. Dessutom genomförs tävlingen Vintercupen en gång i månaden i samarbete med Askersunds OK.

Christoffer Selvin tävlar för speedwayklubben Örnarna i Mariestad, och fick kommunens hederspris med motiveringen: ” Christoffer bor i Hasselfors och tävlar i Speedway i 85 CC-klassen för Örnarna. Christoffer erövrade under året, guld i par-SM i Stockholm, silver i lag-VM i Polen, silver i lag-NM i Finland och silver i lag med föreningen Örnarna.”

Även Sebastian Selvin, som också tävlar för speedwayklubben Örnarna, fick ta emot hederspris. Motiveringen löd: ”Sebastian bor i Hasselfors och tävlar i Speedway i 85 CC-klassen för Örnarna. Sebastian erövrade guld i par-SM i Stockholm, silver i lag-NM i Finland, och silver i lag med föreningen Örnarna.”

Christoffer och Sebastians pappa hälsar att bröderna blev både glada och överraskade över utmärkelsen. Det tredje hederspriset gick till Britt-Marie Dahlberg, med motiveringen. ”Britt-Marie har en outtröttlig förmåga att föra fram Laxå som en fantastiskt plats att bo på, med trevliga människor, lugnet, med många vackra sjöar och de natursköna omgivningarna. Hennes tanter Gullan, Rosa och Viola som hon målar i olika situationer har bidragit till att de nu illustreras i Hemmets Journals almanacka. Almanackan distribueras till 160 000 helårsprenumeranter. Britt-Maries tanter gör Laxå känt över hela Sverige.”

– Det känns jätteroligt och jag blev överraskad. Men det finns många som är duktiga och arbetar inom kultur, säger Britt-Marie, som också är ordförande i Laxå bygdegille. Uppdraget att illustrera Hemmets journals almanacka ser hon som en rolig utmaning. Och hon fortsätter tala varmt om sin hemstad.

– I Laxå är det lugnt och vackert, men ändå nära till service och kommunikationer, säger Britt-Marie.

Mer läsning

Annons