Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öring ska locka fiskare

I Bergskanalens vattensystem simmar nu ett 100-tal öringar. Sommarens ädelfiske kan börja, och Laxås skolungdomar fiskar gratis.

Annons
Fiske och fotboll är sommarens höjdpunkter för Rasmus Edvardsson och Alexander Wallskog.

Med fin hjälp av lokala företagare som sponsrat fisket har nu Sportfiskeklubben Vattnan släppt i öring i kanalen. Det fina i kråksången är att alla skolungdomar i Laxå fiskar gratis. Detta som ett led i sportfiskeklubbens engagemang med att få de yngre intresserade av fiske.

Men givetvis kan alla fiska i kanalen. För både skolungdom och allmänheten är dock kravet att man hämtar ett fiskekort på turistbyrån. Där finns även karta över åsystemet med markeringar var fisket är tillåtet.

– För allmänheten kostar fiskekortet 100 kronor per dygn, berättar Arne Remes.

Ungdomsfiskarna får ta upp en fisk per dag, medan seniorfiskekortet berättigar till två fiskar.

– Fångad fisk ska också rapporteras i brevlådan vid turistbyrån, påpekar Remes.

Rasmus Edvardsson och Alexander Wallskog är två skolungdomar som på måndagen provade fiskelyckan vid Midsommarbadet. Deras jiggar och spinnare plöjer fram under vattenytan och de båda killarna väntar andäktigt på att nån stor öring ska bita över kroken.

Alexanders spö kröker sig, men öringen sliter sig där nere i vattnet. Rasmus spinnare lockar dock en abborre, och hans fiskelycka lyser i ansiktet. Nästa gång blir det nog en öring i grabbarnas håv.

Mer läsning

Annons