Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osäker framtid för Kanalskolan

Under augusti ska politikerna ta upp frågan vad som ska hända med Kanalskolan i Laxå. Nu räknar tjänstemännen på olika scenarier för skolans framtid.

Annons
Stängd. Kanalskolan i Laxå är stängd under det kommande läsåret. Framtiden för skolan är osäker.

Kanalskolan är stängd under hela det kommande läsåret. Skolan är full med mögel och behöver saneras om den ska användas igen. Det arbetet kostar cirka fyra miljoner kronor.

2008 togs det fram en kalkyl för att renovera skolan. Då skulle det kosta åtta miljoner kronor att rusta Kanalskolan. Efter det har kostnaden för fuktsaneringen tillkommit. Sammanlagt skulle en upprustning då kosta minst tolv miljoner kronor.

Kostnadskalkyl

Nu sitter tjänstemän i kommunen och räknar på vad andra alternativ kan kosta.

– Politikerna får upp frågan på sitt bord under augusti, säger Klas-Göran Vilgren (V) ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Laxå kommun.

Han berättar att alla alternativ nu ska studeras. Ett förslag är att bygga en helt ny skola.

– Det finns med i diskussionen, säger nämndordföranden.

Det finns i nuläget inga uppgifter på vad en ny skola skulle kunna kosta.

NA har tidigare rapporterat att skolan under en lång tid haft problem med innemiljön. Personal och elever har tvingats arbeta i en obehaglig lukt på grund av fukten och flera har vittnat om att de fått huvudvärk när de vistades i lokalerna.

Under tiden Kanalskolan är stängd kommer det att bli trångt på skolan dit eleverna har flyttats.

– Det här är ingen idealisk lösning sett ur ett pedagogiskt perspektiv. Det är en nödlösning, medger Klas-Göran Vilgren (V).

Mer läsning

Annons