Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagan avslås- Rätten stoppar inte beslut

Förvaltningsrätten kommer inte att stoppa kommunfullmäktiges beslut om skolflytten från Hasselfors och Finnerödja till Laxå.

Annons

Kommunfullmäktige i Laxå beslöt vid sammanträdet den 15 februari 2012 att införa en skolorganisation som innebär att alla elever i årskurs fyra till sex i Hasselfors och Finnerödja ska flyttas till Centralskolan i Laxå.

Det beslutades också att lokalfrågan ska behandlas som ett särskilt ärende.

Tre Hasselforsbor har överklagat kommunfullmäktigebeslutet och de vill att ärendet återremitteras till Laxå kommun för vidare utredning.

De har även skickat in en skrivelse om inhibition, att beslutet inte ska verkställas, till Förvaltningsrätten i Karlstad.

Hasselforsborna anser att flytten och lokalfrågan är så hårt förknippade med varandra att beslutet måste tas tillsammans. De anser även att det måste tas fram mer underlag innan beslut kan fattas.

Detta påpekade även oppositionen och de begärde återremiss vid kommunfullmäktigemötet den 11 januari 2012.

Förvaltningsrätten skriver i sitt beslut att de inte kan upphäva kommunala beslut därför att de eventuellt kan anses olämpliga eller oskäliga. Förvaltningsrätten skriver också att det inte har framkommit några skäl för inhibition, därför avslås Hasselforsbornas yrkande.

Mer läsning

Annons