Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagan avslogs

Det blir inget bostadsanpassningsbidrag till en manlig kommuninvånare. Det har Förvaltningsrätten slagit fast.

Annons

En man i Laxå kommun har ansökt till social- och omsorgsnämnden om att få bostadsanpassningsbidrag. Mannen har haft problem med sina knän under många år och har numera proteser i båda knäna.

Eftersom mannen bara kan böja knälederna som mest i 90 grader har han svårt att gå i och ur sin bil. Mannen måste sätta sig på bilens säte och lyfta in fötterna.

För att detta ska vara möjligt måste bildörren kunna öppnas helt. Men mannens garage är för trångt för att öppna bildörren helt. Därför ansökte mannen om bostadsanpassningsbidrag för att i stället kunna bygga en carport vid sitt hus.

Mannen anser att han behöver ha bilen under tak för att skydda den mot snö och regn. Men det tyckte inte social- och omsorgsnämnden i Laxå var skäl nog för att få bostadsanpassningsbidrag och avslog ansökan.

Mannen överklagade beslutet till Förvaltningsrätten i Karlstad som dock höll med kommunen. Förvaltningsrätten menar att det inte finns några medicinska skäl till varför mannens bil behövde stå under tak. Bostadsanpassningsbidrag delas bara ut om ombyggnationen är nödvändig för att den funktionshindrade ska kunna bo där.

Mer läsning

Annons